Sinds enige tijd zijn wij genoodzaakt tot een patiëntenstop omwille van volgende redenen

  • het kunnen geven van kwaliteitsvolle zorg

  • onbeperkt nieuwe patiënten aannemen, is niet mogelijk omdat we dan niet voor alle patiënten in onze praktijk kwalitateitsvolle zorg kunnen garanderen.

  • het behouden van een eigen work-life balance voor onze eigen mentale en fysieke gezondheid.

Wij begrijpen dat mensen een huisarts nodig hebben; en dat er in de ideale omstandigheden een vrije keuze van huisarts is. Het huidige probleem van huisartsentekort is er helaas een dat er al lang zat aan te komen. Maar het is onmogelijk voor ons om dit voor iedereen op te lossen.


Wij vinden het heel moeilijk dat we niet iedereen kunnen verder helpen en proberen oplossingen te zoeken om een grotere patiëntenpopulatie te kunnen helpen. Dit zijn helaas dingen die tijd vragen.


Naar aanleiding van het toenemende probleem in onze gemeente hebben alle huisartsen van Houthalen-Helchteren samengezeten. We hebben besloten dat huisartsen in eerste instantie proberen om hun dichtstbijzijnde bewoners op te vangen; met respect voor de capaciteit van hun praktijk en eigen gezondheid.


Indien u geen huisarts heeft, en wij uw dichtstbijzijnde huisarts zijn, kan u onderstaand formulier invullen. Wij bekijken in team op regelmatige basis de ingestuurde gegevens om na te gaan of wij capaciteit hebben om patiënten op de lijst toe te laten tot onze groepspraktijk. Kijk zeker ook op onze website voor onze praktijkwerking, wij helpen jullie steeds verder vanuit onze teamvisie; daarom is een keuze tot een individuele arts niet mogelijk.

Aanmeldingsformulier